Opremaju Porše iz Srbije, posao od 5 mil €

Izvor: B92, 23.Feb.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opremaju Porše iz Srbije, posao od 5 mil €

Kompanija Sigit (Sidžit) Srbija, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa glasovitim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše.

Već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele.

Predsednik kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski za Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu da startuje proizvodnja delova za Poršeove modele – „karera 911“, džip KN, te novi automobil na električni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogon.

"Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od tri do pet miliona evra. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu da počne da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner", ističe sagovornik lista.

Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora Sigit grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude odskočna daska kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što Fijat u Kragujevcu „ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila“ , te je realno očekivati dolazak novog modela.

Sigit grupa je, inače, glavni Fijatov snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.