Novi porše 911 spreman za Frankfurt

Izvor: Blic, 05.Jul.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "porše 911" spreman za Frankfurt

"Porše" je ušao u završnu fazu razvoja nove generacije legendarnog modela 911, koji još nosi radnu oznaku 991.

Premijera "poršea 911" zakazana je za sredinu septembra i Salon automobila u Frankfurtu, a do tada ćemo morati da baratamo samo sa nezvaničnim informacijama.

Novi "neunelfer" biće pet centimetara duži od aktuelnog modela, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za čak deset centimetara. Takođe, očekuje se da će kompletan automobil biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << urađne od aluminijuma i lakih materijala. Mediji prenose i da će hidraulički servo sistem biti zamenjen elektro-mehaničkim.

Baznu verziju "poršea 911" pokretaće šestocilindraš čija je zapremina sa 3,6 litara smanjena na 3.4 litara, ali je snaga povećana za 5 KS na ukupno 350 KS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.