Kožna sedišta iz Šapca za automobile visoke klase

Izvor: RTS, 28.Mar.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kožna sedišta iz Šapca za automobile visoke klase

Potpisivanjem ugovora, italijanska kompanija "Pasubio" ozvaničila je da će u Šapcu proizvoditi kožna sedišta i unutrašnji enterijer za luksuzne automobile Porše, Bentli, Lamborgdžini, BMV, Range Rover i Jaguar.
U hali od 5.000 metara kvadratnih, proizvodnja bi, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadležnih, trebalo da počne do juna. Na poslovima šivenja i prerade kože, biće zaposleno oko 200 uglavnom žena, a u naredne tri godine još 300 radnika.

"Obišli smo mnogo postrojenja koja su u Srbiji bila u ponudi, a Šabac smo prepoznali kao najpovoljnije poslovno okruženje i mesto koje najviše odgovara našim potrebama. Planiramo da deo proizvodnje koju imamo u Italiji, premestimo u Šabac'', rekao je Luka Preto, vlasnik kompanije "Pasubio".
U kupovini hale i zemljišta površine četiri hektara, na istoj lokaciji, posrednik je bio grad Šabac.
"Oni su u kratkim vremenskim rokovima, imaju obavezu iz ugovora, do juna moraju da počnu da isporučuju robu, očekujem u narednih mesec dana da se postave mašine, i da krene proizvodnja, mi ćemo kao grad učiniti sve da u najkraćim rokovima pribave potrebne dozvole za rad", kaže gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.
Nadležni dodaju da je ovo dobra poruka i za druge italijanske investitore. Pregovori sa kompanijom "Pasubio" trajali su šest meseci.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269
Pogledaj vesti o: Range Rover,   Rover

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.