Vučić pisao Milanoviću, nudi pomoć oko poplava

Izvor: B92, 16.Okt.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pisao Milanoviću, nudi pomoć oko poplava

Premijer Aleksandar Vučić poslao je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem je izrazio žaljenje zbog poplava u Hrvatskoj i ponudio pomoć Srbije.

„Sa velikim žaljenjem smo primili vest o razarajućim poplavama koje su načinile veliku materijalnu štetu u Karlovcu, Zagrebu, Kostajnici, Dalmaciji i drugim delovima Hrvatske“, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pismu premijera Vučića.

Kako navodi, Srbija je svesna teškoća sa kojima se Hrvatska zbog ove prirodne katastrofe suočava.

„Vlada Srbije je spremna, u koliko to smatrate potrebnim, da pomogne Hrvatskoj uz pomoć specijalnih timova obučenih za delovanje u vanrednim situacijama i pruži materijalnu pomoć u obnovi poplavama uništenih područja“, ističe Vučić.

Osim toga, premijer je na kraju u ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime uputio izraze najiskrenijeg saučešća svima koji su pogođeni ovim poplavama.

Podsećamo, na području Karlovca kasno sinoć proglašeno je vanredno stanje, Korana i Kupa su nabujale preko noći, a počela je i izgradnja dodatnih nasipa.

"Jutarnji" piše da je prema prvim procenama u prigradskim naseljima pod vodom oko 400 kuća, da je u nekima voda i preko jednog metra, kao i da je ugrožen centar grada.

Kako navode, kuće ljudi koji tu žive poplavljene su pet puta za poslednje dve godine.

Vodostaj obe reke u toku noći prešao je 840 centimetara, iako je Gradski Štab za zaštitu i spasavanje juče je na konferenciji za medije najavio je da bi vodostaj Kupe mogao dostići 804 centimetra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić ponudio pomoć Milanoviću u borbi protiv poplava

Izvor: RTS, 16.Okt.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću s porukom da je Vlada Srbije spremna da pruži pomoć Hrvatskoj koja se suočava sa razornim poplavama. . "Sa velikim žaljenjem smo primili...

Nastavak na RTS...

Vučić Milanoviću nudi pomoć oko poplava

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2015

Premijer Aleksandar Vučić poslao je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem je izrazio žaljenje zbog poplava u Hrvatskoj i ponudio pomoć Srbije...„Sa velikim žaljenjem smo primili vest o razarajućim poplavama koje su načinile veliku materijalnu štetu u Karlovcu, Zagrebu, Kostajnici,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.