Volonerski sajt - organizuj se i počisti nered

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonerski sajt - organizuj se i počisti nered

Mnogi koji provode previše vremena na internetu, često se žale da u realnom svetu vlada nepodnošljiv nered. Sajt volonter.rs pruža im priliku da se organizuju ili se prijave za razne volonterske akcije.
Ako te nervira smeće na reci, ne čekaj da ga neko počisti. Okupi volontere i počisti ga sam. Sa tom idejom, 32-godišnji arhitekta Mateja Živadinović napravio je sajt volonter.rs - na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se prijavljuju oni koji organizuju volonterske akcije, i oni koji žele da u njima učestvuju.

"Kada su se desile poplave, i svi su hteli nešto da urade, a među njima i ja. I nastao je taj problem što nisam znao gde sam potreban i da li sam potreban uopšte", kaže Mateja Živadinović, osnivač sajta volonter.rs.
Sada dileme za dobrovoljce nema. Na sajtu mogu videti koliko ih je tačno potrebno za neku akciju i koja im je najbliža. A manifestacije su različite: od kulture, do čišćenja, u celoj Srbiji.
"Ono što platforma radi je da izlistava sve akcije koje su najbliže za svakog korisnika pojedinačno. Znači, ako si na Novom Beogradu, videćeš prvo akcije na Novom Beogradu", kaže Živadinović.
A prva akcija koju je Mateja sproveo - čišćenje 300 metara obale na Ušću, trajala je samo sat i po. Jer je čistilo njih devetoro.
"Mladim ljudima je potrebno da potvrde svoje vrednosti na nečemu do čega im je stalo i sa ljudima koji dele njihova interesovanja", ističe Živadinović.
Za sada, sajt Volonter radi zahvaljujući Matejinoj dobroj volji. A on bi voleo da ga sajt preraste.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.