Vodostaj viši za 10 centimetara, Beogradvode dele džakove s peskom

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaj viši za 10 centimetara, "Beogradvode" dele džakove s peskom

Građani koji imaju splavove i objekte u nebranjenom delu priobalja od danas na beogradskom pristaništu mogu da dobiju džakove napunjene peskom.

Na ovaj način JVP „Beogradvode” izlazi u susret sugrađanima kako bi se pravovremeno zaštitili od prodora vode u objekte. Punjač džakova pušten je u pogon kod Beton hale, saopštavaju iz „Beogradvoda”.

Vrh poplavnog talasa stiže u Beograd u naredna dva dana. Budući da ćemo se približiti tački vanredne odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od poplava, ovaj deo svoje mehanizacije JVP „Beogradvode” pokrenulo je da bi se podigao nivo spremnosti i predupredili potencijalni problemi u Bara Veneciji, najslabijoj tački u lancu odbrane, saopšteno je.

Mašina za punjenje džakova sastavni je deo opreme JVP „Beogradvode” od 2011. godine, a sada se prvi put koristi za odbranu od poplava u Beogradu. Takozvana „pakerica” obavlja posao umesto 100 ljudi, a u minutu spakuje do 30 džakova.

Nivo Dunava u Beogradu trenutno je 612, a Save 559 centimetara. U prethodna 24 sata na obe reke vodostaj je porastao za 10 centimetara, a očekuje se da se na vrhuncu poplavnog talasa nivo vode približi koti vanredne odbrane od poplava.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podela džakova sa peskom protiv poplava

Izvor: Mondo, 10.Apr.2013

Džakovi se dele vlasnicima splavova i objekata na nebranjenom delu obale. Vrh talasa se očekuje u naredna dva dana...Nivo Dunava u Beogradu oko 15.30 sati je 612 santimetara, a Save 559 santimetara dok nadležni koji dele građanima džakove s peskom upozoravaju da će vrh poplavnog talasa stići u...

Nastavak na Mondo...

Džakovima sa peskom protiv poplavnog talasa

Izvor: Studio B, 10.Apr.2013

Vrh poplavnog talasa u Beogradu očekuje se sutra. Beogradvode su zato za građane koji imaju splavove i objekte u nebranjenom delu priobalja na beogradskom pristaništu obezbedili džakove napunjene peskom. ..Na ovaj način JVP „Beogradvode" izlazi u susret sugrađanima kako bi se pravovremeno zaštitili...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.