Voda zarobila ženu na Trgu Svetog Marka

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda "zarobila" ženu na Trgu Svetog Marka

Trg Svetog Marka u Veneciji je ponovo zatvoren zbog novih poplava. Jedna žena je, međutim, "zaobišla zabranu", pa je radnik gradske službe morao da joj pomogne da se izbavi iz nevolje.
Venecija, grad poznat po kanalima, u utorak je bila pogođena najgorim poplavama u poslednjih 50 godina. Očekuje se da će plima danas dostići >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 160 centimetara.

Trg Svetog Marka je zatvoren, ali neki su ipak tu zabranu izbegli. Na fotografijama Asošijeted presa može se videti žena kojoj radnik gradskih službi pomaže da se izvuče iz poplave
Gradonačelnik Luiđi Brugnaro je juče rekao da se grad sprema za još jedan težak dan.
Međutim, dodao je da se očekuje da će dan biti manje dramatičan nego u utorak kada su potopljeni trgovi, radnje, domovi i hoteli.
Procenjuje se da naneta šteta iznosi milijardu evra.

I dok se danas očekuje plima od 160 centimetara, u utorak je ona iznosila 187. To je tek nešto manje od rekorda iz 1966. kada je premašila 190 centimetara.
U normalnim uslovima, voda od 80 do 90 centimetara smatra se podnošljivom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.