Vlada upućuje 15 miliona dinara pomoći Trgovištu

Izvor: S media, 17.Maj.2010, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada upućuje 15 miliona dinara pomoći Trgovištu

Vlada Srbije danas je, na telefonskoj sednici, donela odluku o obezbedjivanju 15 miliona dinara za saniranje posledica poplava u opštini Trgovište, rečeno je agenciji Tanjug u Vladi Srbije.

U bujičnim poplavama, koje je izazvalo izlivanje vode neuredjenih pritoka reke Pčinje, stradalo je dvoje ljudi, a pričinjena je velika materijalna šteta domaćinstvima i usevima.

U Sektoru za vanredne situacije procenjeno je da je poplavom pogodjena cela teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opštine Trgovište, oko 300 ljudi je moralo da napusti svoje kuće, a najteže je u Kozjem Dolu, Šaincu, Novom selu i Barbacu.

Situacija u Trgovištu i okolnim selima je stabilizovana, nivo reke Pčinje je u opadanju, voda se vratila u korito i za sada nema opasnosti od novih izlivanja.



Beograd upućuje Trgovištu materijalnu i novčanu pomoć


Grad Beograd uputiće opštini Trgovište materijalnu i novčanu pomoć u iznosu od tri miliona dinara za saniranje posledica poplava, najavljeno je danas iz gradske uprave.

Kako se navodi u saopštenju, odlukom gradonačelnika Dragana Djilasa gradska uprava Beograda će stanovništvu poplavljenog područja uputiti po tonu ulja i deterdženata, pola tone šećera i soli, pet tona vode za piće, kao i novčanu pomoć od tri miliona dinara.



Pripadnici MUP-a pomažu poplavljenima u Trgovištu


Na terenu je ukupno 45 vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije MUP-a. Voda se crpi iz 29 objekata, angažovano je 15 pumpi i radi se na raščišćavanju terena.

Sekcija za puteve radi na saniranju štete na putevima, raščišćavanju odrona i sanaciji mosta koji povezuje Trgovište i naselje Kozji Dol.

Na terenu su i ekipe elektrodistribucije koje postavljaju električne stubove. Deo Trgovišta je i dalje bez struje. Organizovane su cisterne sa pijaćom vodom.

U sinoćnjem saopštenju se dodaje da stanovništvu u raščišćavanju terena pomaže 20 pripadnika Vojske Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.