Izvor: Radio 021, 26.Jun.2020, 18:07

Vlada proglasila elementarnu nepogodu zbog štete od poplava

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog obilnih padavina i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova u junu, a koji su izazvali štetu na porodičnim i javnim stambenim objektima i objektima infrastrukture.

Vlada je odlučila i da u što kraćem roku pruži odgovarajuću pomoć građanima i započne saniranje oštećenja na lokalnoj infrastrukturi.

Za otklanjanje posledica poplava, Sektor za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uputiće dodatne količine evrodizela opštinama Ljubovija, Krupanj, Arilje, Lučani, Osečani i Kosjerić.

Crveni krst Srbije uputio je danas 8,1 tonu pomoći stanovništvu pogođenom poplavama na području Prokuplja, Doljevca, Blaca, Žitorađe, Kuršumlije, Kruševca i Despotovca.

Pomoć se sastoji od 150 setova za higijensko čišćenje kuća sa uputstvom za čišćenje kuća nakon poplava, 688 pari gumenih čizama, 150 kanti za vodu, 300 porodičnih paketa konzervirane hrane, 1.216 kišnih kabanica, 29 sušilica, 134 porodičnih higijenskih paketa i 2.100 litara flaširane

vode.

Raspodelu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu obavljaće organizacije Crvenog krsta u opštinama koje su pogođene poplavama.

Autor: FoNet, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.