Vanredna situacija u delu Opštine Palilula

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u delu Opštine Palilula

Niški Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju u Ulici Partizanskih kurira i u Gabrovcu, kako bi se klizišta u tim delovima Niša što pre sanirala.

Zamenik komandanta Štaba Žarko Ranković kaže da bi to trebalo da ubrza posao oko saniranja klizišta koja su krenula još u vreme majskih poplava 2014. godine.

To je urađeno samo da bi se ubrzali postupci javnih nabavki i ništa drugo. Niko nije privilegovan ili bilo šta slično, samo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da bismo ubrzali postupke nabavki koji inače predugo traju - kaže Ranković.

Ranković kaže da će vanredna situacija biti na snazi “dok se posao ne završi”.

Ivan Vidanović iz Ulice Partizanskih kurira, kaže da posle više od godinu dana, zbog klizišta ne može da koristi prizemlje svoje kuće, koje je sa jedne strane puno zemlje.

Posle puno napora, ovakva odluka ga raduje i veruje da će sve biti završeno kako treba.

Posle 14 meseci pravo je čudo da su to uradili. Po Zakonu o vanrednim situacijama to je trebalo da se proglasi još pre godinu i 2 meseca. Nažalost tek sada, ali bitno je da će, nadam se, klizište biti sanirano - kaže Vidanović.

Podsetimo, klizište iznad Vidanovićeve kuće proradilo je maja 2014. godine. U Paliluli je u istom periodu proradilo i klizište u Gabrovcu koje je i oštetilo nekoliko kuća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.