Izvor: Radio 021, 26.Okt.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO Najmanje 10 poginulih u poplavama u Japanu

Najmanje 10 osoba je poginulo, a tri se vode kao nestale u poplavama i klizištima u istočnom delu Japana, nastallih zbog obilnih kiša.

Iako se oluja pomera od Japana, stotine stanovnika tog dela se i dalje nalazi u evakuacionim centrima, a pojedine železničke i autobuske linije su i dalje obustavljene.

Zbog izlivanja reka, pojedini putevi su zatvoreni, a u okrugu Čiba oko 4.700 domova je ostalo bez vode. Samo u tom okrugu izlilo se 15 reka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Japanski premijer Šinzo Abe održao je danas sastanak radne grupe za katastrofe, pozivajući na maksimalne napore u akcijama spasavanja i pomoći.

Zvaničnici su upozorili i na mogućnost novih klizišta i poplava, posebno u oblastima gde su popustili nasipi nakon snažnog tajfuna Hagibis koji je pre nekoliko nedelja protutnjao Japanom.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.