VIDEO, FOTO: Poplave u Gruziji, životinje šetaju gradom

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO, FOTO: Poplave u Gruziji, životinje šetaju gradom

Najmanje 12 osoba stradalo je danas u poplavama u Tbilisiju, gde je iz zoološkog vrta noćas zbog nadiranja vode pobeglo više životinja, medju kojima tigrovi, lavovi, jaguari i vukovi, zbog čega je naloženo građanima glavnog grada Gruzije da ne izlaze napolje.

Među žrtvama su žitelji potopljenih kuća, jedan spasilac i dvoje saradnika Zoo vrta.

Snažna oluja u Tbilisiju je oštetila naponske kablove i izazvala urušavanje puteva i zgrada. Reka Vera se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << usled obilnih padavina izlila, a meštanima je poručeno da ne napuštaju svoje kuće.

Njih dodatno ugrožavaju divlje životinje poput tigrova, lavova i nilskih konja, koji su na otvorenom. Do sada je nekoliko životinja uhvaćeno ili ubijeno.

Desetine porodica moralo je da napusti svoje kuće, a hiljade ljudi je u Tbilisiju ostalo bez struje i vode za piće.

Preliminarna šteta od poplava procenjena je na šest miliona funti, a iznos stalno raste. Vlasti su obećale pomoć ugroženim građanima i poručile da je situacija veoma ozbiljna.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Gradom šetaju divlje zveri (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Mondo, 14.Jun.2015

Stravično nevreme i poplave u Gruziji odnele 11 života. Poplavljen i Zoo vrt u Tbilisiju zbog čega gradom šetaju lavovi, tigrovi, medvedi i vukovi, jaguari, a u blizini Trga heroja pojavio se i krokodil...Broj žrtava u nevremenu praćenom poplavama protekle noći u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.