Uništene kuće, firme, njive - voda viša 60cm FOTO

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništene kuće, firme, njive - voda viša 60cm FOTO

Lučani -- U 15 opština u kojima je proglašena vanredna situacija, poplave su uništile kuće, privatne firme, mašine i oranice. Nivo reka je u opadanju.

Kako javlja reporter B92, poplavljeno je oko 700 domaćinstava, a više od 150 ljudi je evakuisano.

Vlasti u Lučanima su saopštile da je nivo vode bio za 60 centimetara viši od prošlog puta.

Na potezu između Lučana i Čačka nalaze se pripadnici vojske, policije, žandarmerije, ali je i situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolja nego sinoć.

Najavljene su nove padavine, a Zapadna Morava je pretila da poplavi čitavu magistralu. Kako javlja reporter B92, najviše problema su stvorili bujični potoci koji su probili brane.

Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani Miroslav Lazović izjavio je da je vodostaj reka Bjelice i Zapadne Morave u naglom opadanju, te da bi voda mogla da se povuče u toku dana ili sutra.

Lazović je Tanjugu rekao da je situacija u Lučanima mnogo povoljnija u odnosu na prethodne dane.

"Vodostaj reke Bjelice je u naglom opadanju, takođe postoji tendencija opadanja Zapadne Morave, tako da su naše procene da bi u toku današnjeg dana, ili eventualno sutra, voda možda mogla i da se povuče u korito", rekao je Lazović.

Na teritoriji opštine Lučani poplavljeno je 70 objekata.

U Kraljevu je noćas bilo najkritičnije zbog izlivanja Zapadne Morave, nekoliko prigradskih naselja je poplavljeno, a brigu je zadavao i Ibar.

Nivo vode reke Ibar je u toku noći neprestano rastao, međutim nije došlo do izlivanja reke.

Naselje Grdica pogodile su iste poplave kao i 2014. godine. Evakuisano je nekoliko desetina ljudi, oko 20 meštana je smešteno u lokalnu školu, ali je najveći deo građana ostao na spratovima svojih kuća.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.