Uljma: Zamena krova na školi pri kraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uljma: Zamena krova na školi pri kraju

Osnovna škola "Branko Radičević" u Uljmi polako se priprema za početak nove školske godine, a ovih dana trebalo bi da budu završeni radovi na zameni krovnog pokrivača na starom objektu. Uporedo se sanira i šteta od junske poplave, zbog koje školska godina neće za sve početi 1. septembra.

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Uljmi u toku je zamena krovnog pokrivača, a radovi se izvode na staroj zgradi škole u kojoj se nalaze stara sala za fizičko, svlačionice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kabinet za informatiku, tehničko, radionica i sala za priredbe.

"To je veliki objekat, 800 kvadratnih metara krova je u pitanju, vrednost posla je dva miliona i tri stotine hiljada dinara, na tenderu ga je dobila firma "Bakić kolor" iz Vršca i njihovi radnici već to privode kraju. U okviru tenderske ponude je, nakon završetka krova, spuštanje plafona u sali za priredbe i još jednoj prostoriji, i jedan deo majstora već radi na tim poslovima", objašnjava direktor škole Dejan Panić.

Tokom velike junske poplave koja je zadesila Uljmu, pod vodom se našlo 28 prostorija u školi, a najveću štetu pretrpeli su sala za fizičko, kuhinja, trpezarija i prostorije za pripremni predškolski program. Zbog toga školska godina neće za sve početi prvog septembra.

"Od prvog do osmog razreda nastava će početi kada je i predviđena kalendarom, ali što se tiče pripremnog predškolskog programa, odnosno dece u zabavištu, nažalost nemamo uslova da ih primimo prvog septembra. Oni će morati da sačekaju da se njihove prostorije srede, a ja se nadam da će to do oktobra biti gotovo", kaže Panić.

"Očekujemo da nam Grad Vršac obezbedi neka sredstva preko Republike ili Pokrajine, ko već bude nešto donirao, a da li će i kada to biti – ne znam. Voleo bih da to bude što pre, jer je jako teško raditi bez ovih prostorija" dodaje direktor.

Ukupna šteta na ovoj školi procenjena je na 6,8 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Škole hoće uniforme, roditelji ne bi da plate

Izvor: RTS, 19.Avg.2017, 08:37

Nova školska godina počinje za desetak dana, a đake i nastavnike čekaju brojne novine. Tri izmenjena predmeta za sve petake, elektronski dnevnik, ali i uniforme. One su najavljene u više od polovine škola, a najčešće postavljano pitanje je ko će ih plaćati. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.