Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poplavama u Pakistanu poginulo najmanje 28 osoba

U poplavama uzrokovanim jakim monsunskim kišama u Pakistanu je poginulo najmanje 28 osoba, a više stotina hiljada je ugroženo, saopštile su danas humanitarne agencije.

Evropska kancelarija za humanitarnu pomoć saopštila je da su u provinciji Čitral, na sjeverozapadu Pakistana, teško oštećeni putevi, mostovi i usjevi.

Najsiromašnija pakistanska provincija Balučistan takođe je teško pogođena.

Meteoroloziji najavljuju jake kiše i tokom vikenda, što bi moglo izazvati nove poplave, ali i klizišta u provinciji Kiber Pantunkva.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet poginulo, desetine hiljada ugroženi od monsusna u Mjanmaru

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 11:16

Devet ljudi je poginulo, a 70.000 je ugroženo monsunskim kišama i poplavama koje su zahvatile severozapadni Mjanmar, saopštila je danas kancelarija UN za koordinaciju humanitarnim pitanjima...U saopštenju se navodi da je 12.000 kuća oštećeno, a mnoge škole su zatvorene...U regionu je palo 20...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.