U Sloveniji i Hrvatskoj sneg i poplave

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji i Hrvatskoj sneg i poplave

U noći između subote i nedelje je obilna kiša u Sloveniji prešla u sneg, koji se nakupio i na putevima što sprečava normalan saobraćaj. U Hrvatskoj sneg i do 12 cm.

Kao posledica obilne kiše u sobotu i tokom noći su brojne reke izazvale poplave sa kojima se uz pomoć vatrogasaca bori lokalno stanovništvo oko Save, Krke, Soče i drugih reka.Agencija za okolinu posebno upozorava na poplave koje je izazvala reka >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Vipava, kao i na mogućnost snežnih lavina u višim predelima.U Hrvatskoj jutros pada u gotovo celoj zemlji, osim na obali. Prognostičari ne očekuju da će se on zadržati, tek u Gorskom kotaru i Lici. Naime, prema upozorenju na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Gorskom kotaru i Lici snega će u predstojećem danu napadati od 5 do 20 cm, a ponegde može biti čak i viši.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Sneg u Hrvatskoj

Izvor: Press, 28.Okt.2012

Sneg od jutros pada u Hrvatskoj, osim u primorju, ali prognostičari očekuju da će se zadržati samo u Gorskom Kotaru i Lici, prenose hrvatski mediji..Prema upozorenju Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Gorskom kotaru i Lici snega će tokom dana napadati od 5 do 20 cm, a ponegde može biti i viši...U...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.