U Pirotu poplavljeno nekoliko ulica

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pirotu poplavljeno nekoliko ulica

Pirot -- Pirotu je u popodnevnim časovima usled jakog pljuska poplavljeno pedesetak domaćinstava u Kozaračkoj ulici i nekoliko okolnih ulica nedaleko od centra grada.

Reč je uglavnom o podrumskim prostorijama i garažama, u kojima je u jednom momentu dubina vode bila i do pola metra.

Kako je Tanjugu izjavio jedan od meštana Kozaračke ulice, Mirjan Ignjatović, ovo je drugi put u poslednjih par dana da usled jakih padavina kiša dolazi do plavljenja podrumskih prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovom delu grada.

"Kapacitet kanalizacije nam je mali, a ogroman je broj domacihstava tako da se kod nas, koji smo na najnižoj tačci u Kozaračkoj ulici uvek

napune podrumi, konkretno u našoj kući voda je ušla čak i u stambene prostorije, s obzirom da prizemlje koristimo kao stambene prostorije. Imali smo dvadesetak centimetara vode koju smo sa muljnom pumpom ispumpali", kaže Ignjatović.

Prema njegovim rečima, na početku ulice postoje i jake pumpe koje su instalirane upravo za ovakve situacije, ali su one u kvaru već duže vreme.

"Po mojoj slobodnoj proceni, poplavljene su podrumske prostorije u pedesetak, možda i više stambenih objekata", kaže Ignjatović za Tanjug.

Direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić kazao je da na početku Kozaračke ulice postoje dve jake pumpe upravo sa namenom da ispumpavaju vodu u ovakvim situacijama, ali da su one već duže vreme u kvaru.

"Mi ćemo već sredinom narednog meseca raspisati tendere za nabavku dve takve pumpe vrednosti oko 60.000 evra, kako bi problemi sa kojima se susreću meštani Kozaračke ulice postali prošlost", kazao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pirot: Poplavljene kuće posle jakog pljuska

Izvor: Akter, 21.Jun.2014, 09:34

U Pirotu je poplavljeno pedesetak domaćinstava u nekoliko ulica, posle jakog pljuska koji je u popodnevnim satima u petak zahvatio taj grad

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.