Štab: Dodatno ljudstvo na kritičnim tačkama

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štab: Dodatno ljudstvo na kritičnim tačkama

Republički štab za vanredne situacije odlučio je da na kritičnim tačkama na kojima može doći do poplava, usled izlivanja reka, angažuje dodatno ljudstvo kako bi se spremno odgovorilo na potencijalnu opasnost od vodene stihije, saopštio je MUP.
"Situacija na terenu se kontinuirano prati i preduzimaju se preventivne mere kojim će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava", saopštio je MUP.

Imajući u vidu nepovoljan izveštaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda, dogovoreno je da sve raspoloživo ljudstvo i oprema budu u pripravnosti kako bi se pravovremeno reagovalo, navodi se u saopštenju.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija po pitanju poplava trenutno stabilna i da se prati iz časa u čas, i dodao da će država pružiti svu pomoć.
Vulin je nakon sednice Štaba za vanredne situacije rekao da je vlada u potpunosti spremna da se nosi sa posledicama poplava, kakve god budu bile.
"Ne možemo da utičemo na to koliko će kiše pasti, ali možemo na to da se pomoć dostavi gde treba, da se ljudi evakuišu, da budu upozoreni na vreme i da se borimo sa posledicama", rekao je Vulin novinarima u Subotici.
Vulin je dodao da će država nastojati da pruži pomoć svima kojima pomoć bude potrebna, da građani budu na vreme upozoreni i da se eventualno, ako bude potrebe, evakuišu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Angažovati dodatno ljudstvo na kritičnim tačkama

Izvor: Kurir, 11.Mar.2016

BEOGRAD - Republički štab za vanredne situacije odlučio je danas da na kritičnim tačkama na kojima može doći do poplava, usled izlivanja reka, angažuje dodatno ljudstvo kako bi se spremno odgovorilo na potencijalnu opasnost od vodene stihije...Situacija na terenu se kontinuirano prati i preduzimaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.