Srbijavode naložile ukidanje vanredne odbrane od poplava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijavode" naložile ukidanje vanredne odbrane od poplava

"Srbijavode" izdale su nalog za ukidanje vanredne odbrane od poplava na području Srbije u nadležnosti tog javnog preduzeća, koji je stupio danas u 15 sati.

U saopštenju "Srbijavoda" se ukazuje da aktuelne hidrološko meteorološke prognoze ukazuju da se u narednom periodu ne očekuju padavine koje bi mogle izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujučnih tokova na vodnim područjima u nadležnosti tog preduzeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na snazi ostaju Naredbe o uvođenju vanredne odbrane koje su proglašene na deonicama vodotokova na kojima su zabeleženi talasi velikih voda sa tendencijom daljeg porasta.

Ovim naredbama je odobreno kontrolisano izvršenje hitnih intervencija za obezbeđenje funkcionalnog stanja zaštitnih objekata.

Na snazi ostaju i nalozi za evidenciju i ekspertize poplavnih događaja na slivu Bjelice na području opštine Lučani, na slivovima bujičnih tokova u zoni Krupnja i nalozi za brane "Goli Kamen", "Rastovnica" i "Barje".

U narednom periodu, dodaje se, saglasno hidrološkoj situaciji, primenjuju se odredbe Opšteg i Operativnog plana odbrane od poplava.

Napominje se i da uz prethodnu saglasnost Glavnog rukovodioca Stručne službe subjekata iz Operativnog plana izvršavaju mere otklanjanja posledica na poplavljenim područjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nalog "Srbijavoda" za ukidanje vanredne odbrane od poplava

Izvor: RTS, 07.Jun.2019

Javno preduzeće "Srbijavode" izdalo je nalog za ukidanje vanredne odbrane od poplava na području Republike Srbije. . Na sajtu preduzeća se navodi da aktuelne hidrološko-meteorološke prognoze ukazuju da se u narednom periodu...

Nastavak na RTS...

Ukinuta vanredna odbrana od poplava

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2019

"Srbijavode" izdale su nalog za ukidanje vanredne odbrane od poplava na području Srbije, u nadležnosti tog javnog preduzeća, koji je stupio danas u 15 sati...U saopštenju "Srbijavoda" se ukazuje da aktuelne hidrološko meteorološke prognoze ukazuju da se u narednom periodu ne očekuju padavine koje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.