Sela oko Trgovišta i dalje odsečena od sveta

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela oko Trgovišta i dalje odsečena od sveta

I posle deset dana od katastrofalnih poplava, u opštini Trgovište i dalje je od sveta odsečeno nekoliko sela sa blizu 400 stanovnika, upozoravaju najviši funkcioneri lokalne vlasti.

Predsednik Skupštine Radoslav Jordanovih kazao je da je u ovom trenutku četiri-pet sela bukvalno odsečena od sveta i da uništena putna mreža ne dozvoljava da im se dostavi pomoć u hrani i namirnicama.

"U Selištu je 20 domaćinstava odsečeno, u Gornjoj Trnici 10, Babinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Poljani 20, Crnoj Reci i Crvenim Gradu čak 70. Dakle, u ovih pet udaljenih sela na pomoć čeka izmedju 380 i 400 žitelja", precizirao je Jordanović.

On je podsetio da u ovim selima nema ni telefona ni bilo kavih drugih tehničkih pomagala pomoću kojih bi stizale informacije o stanju na terenu, a situacija je pogoršana poplavama, pa se danas tamo ne može doći ni najmoćnijim terenskim vozilom.

"Potrebno nam je nekoliko kompletnih ekipa sa buldožerima, drugim teškim mašinama i ljudstvom kako bi smo osposobili one prioritetne putne pravce i ljudima dostavili pomoć", kazao je Jordanović.

Predsednici opštine i skupštine zato mole da se stanovnicima ovih sela hitno pomogne teškim mašinama za čišćenje velikih zemljanih nanosa i metalnim konstrukcijama koje privremeno mogu zameniti mostove na rečicama i potocima.

"U poplavama 15. maja lokalna putna mreža u opštini je desetkovana. Voda je odnela ili onesposobila za saobracaj čak 13 od 14 mostova, a desetine kilometra puteva su uništeni, potkopani i trajno onesposobljeni", ukazao je predsednik opštine Vlasta Petrović.

On je naglasio da je zbog toga, u ovoj brdsko planinskoj opštini, čak 50 odsto njene teritorije u kritičnoj situaciji, jer se do nekih sela danas može doći samo pešice ili na konju.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.