Redovna odbrana od poplava samo na Tamišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovna odbrana od poplava samo na Tamišu

Na velikim rekama koje protiču kroz Vojvodinu trenutno nema problema. Redovna obrana od poplava sprovodi se jedino na oko 62 km reke Tamiš, gde je vodostaj u opadanju.

Vodostaji ostalih reka su ispod merodavnih kota za proglašenje redovne odbrane od poplava i kreću se u okviru proseka karakterističnih za ovo doba godine.

"Na osnovu prognoza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobijenih od Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), od nedelje, 12. maja, do utorka, 14. maja, nad teritorijom Zapadne Srbije i Vojvodine očekuje se pojava ciklona koji će doneti povećanu količinu padavina. Prognozirano je da će u prva tri dana pasti u proseku između 50 i 80 mm kiše, što predstavlja mesečni prosek za teritoriju Srbije. U skladu sa prognozom RHMZ-a, izdato je obaveštenje vodoprivrednim preduzećima u Vojvodini da se preduzmu sve pripremne radnje predviđene Operativnim planom i normativima za sprovođenje odbrane od poplava", saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od nedelje do utorka ciklon nad Vojvodinom, očekuje se mnogo više kiše

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2019

Od nedelje, 12. maja, do utorka, 14. maja, nad Vojvodinom (ali i Zapadnom Srbijom) očekuje se pojava ciklona koji će doneti povećanu količinu padavina...Prognozirano je da će u prva tri dana pasti u proseku između 50 i 80 mm kiše, što predstavlja mesečni prosek za teritoriju Srbije, upozoravaju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.