Požar u kampu za žrtve poplava u Kongu: Poginulo sedmoro dece

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 22:23

Požar u kampu za žrtve poplava u Kongu: Poginulo sedmoro dece

Najmanje sedmoro dece poginulo je danas na istoku Konga nakon što je izbio požar u kampu za raseljene usled poplava, rekao je lokalni zvaničnik Tomas Bakenga.

Stotine porodica živele su u improvizovanim kolibama u prihvatilištu u gradu Kalehe od maja ove godine, kada su razorne poplave uništile njihove domove u selima Bušušu i Niamukubi u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Južni Kivu.

"Deca koja su stradala u požaru bila su stara između godinu dana pet godina, a četiri odrasle osobe su u kritičnom stanju i prevezene su u bolnicu", rekao je za Rojters teritorijalni administrator Kalehe.

U nedavnim poplavama u Kongu život je izgubilo 460 ljudi, a blizu 9.000 je pogođeno katastrofom usled obilnih padavina koje su izazvale klizišta i izlivanja reka, a voda zatrpavala zgrade blatom i poplavila puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.