Palma: Sav novac koji nije prioritet dati ugroženima

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Sav novac koji nije prioritet dati ugroženima

Marković je u razgovorima sa članovima skupštinskog Odbora za poljoprivredu, koji su posetili Jagodinu, rekao da je u toj opštini poplavljeno 2.800 hektara površine u 28 sela i oko 2.000 domaćinstava i naglasio da bi šteta bila i veća da građani nisu bili na vreme obavešteni i evakuisani.
"Mi smo kao grad odvojili 10 miliona dinara i zahvaljući tome svakom domaćinstvu dali između 4.000 i 7.000 dinara. Odbornici su dali po 20.000 dinara, a funkcioneri po 100.000 dinara", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Marković.
On je istakao da su onima koji su pogođeni poplavama trenutno najneophodniji kreveti, dušeci, frižideri, šporeti i motori za hidrofore i dodao da očekuje da će za saniranje šteta biti dovoljno novca od donacija.
"Nećemo sedeti skrštenih ruku. Bitno je da nema ljudskih žrtava, nema uginuća krupne stoke, jer smo na vreme upozorili ljude", rekao je Marković.
On je apelovao na druge funkcionere u lokalnim samoupravama "da ne zovu Beograd", već da angažuju traktore iz njiva okolnih sela, jer jedino tako mogu da pomognu građanima.
"Poplava je došla i otišla, a sada je najvažnija pomoć svakom domacihinstvu koje je imalo poplave i da zajedno izdvojimo koliko ko može", rekao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sav novac koji nije prioritet dati ugroženima

Izvor: Akter, 24.Maj.2014

Predsednik SO Jagodina Dragan Marković predložio je danas da gradovi u Srbiji urade rebalans budžeta i sav novac koji nije priroritetan preusmere za pomoć ugroženima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.