POTOP U GOLUPCU: Mislili smo da je došao smak sveta

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTOP U GOLUPCU: Mislili smo da je došao smak sveta

Bujica koju su izazvali kiša i grad Golupčanima uništila nameštaj i tehniku. Škola i vrtić zatvoreni, a nije bilo ni struje. Željana (11) satima čistila mulj

GOLUBAC - Sve se desilo za 20 minuta! Nebo je postalo skroz crno i počeo je da pada ogroman grad, zvučalo je kao niz eksplozija! Ubrzo nismo mogli da izađemo iz lokala jer je ceo centar bilo poplavljen, a voda se slivala u bujicama niz brda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Prognoza

TOPLIJE OD PETKA

Za danas i sutra najavljeni su pljuskovi s grmljavinom i gradom. Lokalno se prognoziraju i veće padavine, i to od 20 do 40 litara po kvadratnom metru za tri časa. Takođe, za petnaestak reka prognozira se porast vodostaja, i to na Jadru, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi, zatim na pritokama gornjeg toka Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lugomiru, Lepenici, Mlavi, Peku i Timoku. Lepše vreme očekuje se od petka.

Propast

UNIŠTENE I MALINE

- U Velikom Gradištu situacija se normalizovala, voda sa ulica se povukla, a nadležni procenjuju štetu

- U prijepoljskom selu Orašac grad veličine lešnika, uz snažnu kišu i olujni vetar, potpuno je uništio zasade malina

- Snažno nevreme koje je u nedelju pogodilo istočni deo Paraćina napravilo je štetu od više desetina miliona dinara

- Grad i kiša naneli su štetu i Kučevu i Sremskim Karlovcima

- Situacija se normalizovala u Novom Sadu, koji je prekjuče takođe pogodilo jako nevreme

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.