Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevreme blokiralo Kuršumliju

KURŠUMLIJA - Olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom, koje je trajalo oko sat vremena, izazvalo je juče velike poplave, nestanak struje i blokiralo saobraćaja. Nešto posle 14 časova, nezapamćeno nevreme - obilna kiša i grad zahvatili su Kuršumliju, pa je voda poplavila kompletno romsko naselje, kao i naselje Veljkoviće, ali i druge važne objekte, poput autobuske stanice.

Voda je dostizala nivo viši od jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << metra, pa su građani pomagali žiteljima romskog naselja, u kome je poplavljeno dvadesetak kuća, da iz njih evakuišu decu. Povređenih nije bilo, ali je na kućama pričinjena velika šteta.

U naselju Veljkoviće poplavljeno je desetak kuća. Voda je uništila nameštaj, belu tehniku, namirnice, a u jednom od poplavljenih domaćinstava stradala je i živina.

Većina trafo-stanica na teritoriji opštine je potpuno potopljena, pokidane su žice na banderama u centru grada, oštećen je dalekovod pa struju nemaju i okolna sela. Voda je poplavila autobusku stanicu i onemogućila polaske autobusa.

Saobraćaj je, zbog obilne vode, bio u prekidu na oba prilazna puta ovom gradu više od dva sata.

Grom je udario u kuću porodice Bešević i tom prilikom načinio veliku štetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.