Obrenovac: Dobili ključeve od Stankovića, morali da vrate

Izvor: B92, 04.Jul.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: Dobili ključeve od Stankovića, morali da vrate

Obrenovac -- Radnici "Termoelektra" čiji su domovi poplavljeni dobili su nedavno ključeve za stanove izgrađene zahvaljujući Dejanu Stankoviću, ali u njih još ne mogu da uđu.

Čuveni fudbaler je donirao pola miliona dolara za izgradnju zgrade sa 28 stanova, u koju bi trebalo da se usele porodice koje su 2014. ostale bez doma.

Međutim, kako navodi "Politika", nakon dodele ključeva i odlaska novinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih 28 porodica je ključeve moralo da vrati. Iz opštine kažu da je razlog "prigovor na rang listu".

"Nakon primopredaje zgrade koja je izvršena 15. juna 2016. godine, rok za useljenje je pomeren isključivo zbog prigovora na rang listu dodeljenih stanova i samo iz tog razloga zato što je pet porodica podnelo žalbe na osnovu pravilnika", navodi se u izjavi predsednika opštine Miroslava Čučkovića.

Navodi se i da je rok za useljenje 8. jul, a da je prilikom dodele stanova formirana je rang lista od strane Komisije u kojoj su stanari zgrade imali svog ovlašćenog predstavnika.

"Nijedno pravo stanara nije narušeno u skladu sa onim što su imali kao pravo u barakama „ Termoelektro“ koje su uništene u poplavi 2014. godine", navodi se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.