O poplavama premijer i svi ministri

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O poplavama premijer i svi ministri

Beograd -- Sednica na kojoj će biti razmatran vladin Izveštaj o poplavama, biće zakazana kada svi ministri i premijer budu mogli da dođu, kaže predsednica parlamenta.

"Izveštaj sam dobila jutros. Ne znam odgovore da li ta materija može da zameni odgovor na vaše pitanje, ali rasprava će biti otvorena, biće prisutni ministri i premijer i neće biti ograničena", rekla je Maja Gojković na pitanje kada će se raspravljati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o odgovornosti zbog poplava.

Gojkovićeva je dodala da prethodno mora da vidi kada će svi ministri moći da dodju na sednicu koja je, kako je ukazala, važna za gradjane pa je njihovo prisustvo neophodno, i dodala da postoji mogućnost da u skupštinsku proceduru u medjuvremenu stigne i lex specijalis.

Jerkov je istakla da u vladinom izveštaju ne vidi ono što DS hoće, a to je lanac odgovornosti, obaveza i zato postavlja pitanje predsednici skupštine da li smatra da će rasprava o Izveštaju zameniti aposlutno drugačiju raspravu koju demorkate traže.

"Takvu raspravu vi morate da zakažete...,koja bi se bavila drugim temema od onoga što piše u Izveštaja, jer nije važno ko je vozio krofne, već da li je moglo biti sprečno ono što se desilo i ko je za to odgovoran", rekla je Jerkov.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković smatra da će poslanici imati premalo vremena da se upoznaju sa Izveštajem o poplavama Živković kaže da je Vlada Srbije još 17. juna usvojila Izveštaj o poplavama koje su zadesile Srbiju i da nije jasno zašto je tek danas upućen u skupštinsku proceduru i to po hitnom postpuku.

"Najverovatnije će sednica skupštine, na kojoj će se o njemu raspravljati, biti zakazana u subotu. U Izveštaju su navedene taksativno aktivnosti minsitarstava i institucija, ali nema ni reči o odgovornsoti zbog onoga što se dogodilo", dodao je Živković.

Živković je zaključio da u Izveštaju ne piše ni tačan broj poginulih i stradalih i naveo da je on neozbiljan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.