Najmanje 10 poginulih u poplavama kod Atine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 10 poginulih u poplavama kod Atine

Najmanje deset osoba poginulo je danas u bujičnim poplavama u blizini Atine, javlja Rojters pozivajući se na zvaničnika grčkog Ministarstva zdravlja.

AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve u mutne brzake pune blata i šuta, kao i da su poplavljeni domovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i poslovne prostorije.

Navodi i da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno telo nastradalog muškarca.

Američka agencija navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode posle velikog nevremena.

Dodaje i da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim delovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najmanje 10 poginulih u poplavama kod Atine

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2017

ATINA - Najmanje deset osoba poginulo je danas u bujičnim poplavama u blizini Atine, javlja Rojters pozivajući se na zvaničnika grčkog Ministarstva zdravlja...AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.