I dalje vanredne mere odbrane od poplava

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje vanredne mere odbrane od poplava

Na Velikoj, Južnoj i Zapadnoj Moravi sa pritokama sprovode mere vanredne odbrane od poplava, na brani "Bovan" kod Aleksinca i na reci Moravici kod Aleksinca, a uvedene su mere vanredne odbrane od poplava na Pustoj reci u naselju Pukovac, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode".

Na Dunavu i pritokama sprovode se redovne mere odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od poplava i to na Velikom Timoku kod Trnavca, na ušću Jaseničke reke, na desnoj obali Dunava kod Smedereva, a ukinute su mere redovne odbrane od poplava na reci Mlavi nizvodno od Malog Crnića do Bratinca.

Mere redovne odbrane od poplava sprovode se na desnoj obali Save kod Šapca.

U toku su i mere odbrane od unutrašnjih voda na područjuma sa izgradjenim sistemima za odvodnjavanje na području Negotinske nizije, Mlave i Mačve.

U cilju obezbedjenja uslova za bezbednu evakuaciju eventualnih novih poplavnih talasa, u toku je evidencija stanja odbrambenih linija i zaštitnih objekata na Velikom Timoku na lokalitetima na kojima su zabeleženi problemi usled visokih vodostaja (pojava izvora u telu nasipa), na lokalitetima odbrambenog nasipa Crnog Timoka, na kojima su zabeležena oštećenja usled izlivanja Belog Timoka i na reci Mlavi i Tamnavi.

U toku su preventivne sanacione mere na brani "Bovan“ kod Aleksinca.

U Zaječaru, u priobalju reke Mlave kod sela Maljurevac i Bratinac i na priobalju reke Save na području opštine Šabac, angažovana je mehanizacija i crpni agregati za evakuaciju voda sa poplavljenih površina.

Tendencija vodostaja na Dunavu kod Smedereva u blagom opadanju, a vodostaj na ušću Jaseničke reke u Dunav ima tendenciju opadanja.

Na Crnom i Belom Timoku u Zaječaru, vodostaj u blagom porastu, dok je na Mlavi i Peku vodostaj u porastu.

Vodostaj na Savi kod Šapca u blagom opadanju, dok su dotoci iz svih pritoka Velike Morave u porastu zbog otapanja snežnog pokrivača, navedeno je u saopštenju "Srbijavode".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Velikoj Moravi i dalje vanredne mere odbrane od poplava

Izvor: Blic, 14.Mar.2010

Na Velikoj, Južnoj i Zapadnoj Moravi sa pritokama sprovode mere vanredne odbrane od poplava, na brani "Bovan" kod Aleksinca i na reci Moravici kod Aleksinca, a uvedene su mere vanredne odbrane od poplava na Pustoj reci u naselju Pukovac, saopštilo je danas javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode"...Na...

Nastavak na Blic...

Ukinute mere odbrane na Mlavi

Izvor: Kurir, 15.Mar.2010, 11:52

BEOGRAD, 15. marta (Tanjug) - Javno preduzeće "Srbijavode" saopštilo je danas da su ukinute mere redovne odbrane od poplava na reci Mlavi nizvodno od Malog Crnića do Bratinca i da su doticaji iz svih pritoka Velike Morave u porastu zbog otapanja snežniog pokrivača. Mere redovne odbrane sprovode...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.