Ministarstvo: Stručnjaci procenjuju štetu, obnova od juna

Izvor: Beta, 26.Maj.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Stručnjaci procenjuju štetu, obnova od juna

BEOGRAD, 26. maja 2014. (Beta) - Obnova infrastukture od posledica poplava u Srbiji počeće u junu, uz pomoć timova inženjera, izjavio je u ponedeljak državni sekretar u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dejan Trifunović.

On je novinarima rekao da je na sastanku s predstavnicima tehničkih fakulteta, Inženjerske komore Srbije i stručnih institucija koje mogu da doprinesu saniranju posledica, postignut dogovor da se u procenu štete i obnove uključi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nekoliko stotina inženjera.

Trifunović je ponovio da svi javni sistemi ključne saobraćajne, telekomunikacione, energetske i poljoprivredne infrastrukture kao i lokalne samopurave moraju da do 30. maja dostave preliminarne izveštaje o proceni štete.

Shodno novoj metodologiji timovi inženjera uradiće stručne procene na terenu i svaki oštećeni objekat biće registrovan na osnovu ankete, formulara, fotografija i video-snimaka.

Trifunović je rekao da gradjani ne moraju da popunjavaju formulare unapred, već će to raditi timovi stručnjaka.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sanacija posle procene klizišta

Izvor: RTS, 27.Maj.2014, 09:49

Saobraćajni institut CIP ima dovoljano stručanih kadrova da klasifikuje klizišta da bi se zaključilo da li treba uraditi sanaciju terena, rekao je za RTS direktor CIP-a Milutin Ignjatović...Obnova infrastukture od posledica poplava u Srbiji počeće u junu uz pomoć timova inženjera, najavljeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.