Ministarka: Štete od poplava u Srbiji tri milijarde dinara

Izvor: Beta, 06.Jul.2020, 15:24

Ministarka: Štete od poplava u Srbiji tri milijarde dinara

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u obisku klizište u mestu Ovčinja kod Bajine Bašte rekla da je oko 120 kilometara puteva Srbije i dalje neprohodno zbog poplava koje su nanele štetu od oko tri milijarde dinara.Ona je poručila i da će država dati sve od sebe da se popravi svako klizište, most, put.Ministarka je najavila da će se sledeće godine graditi tunel kroz Kadinjaču, kao i most Skelani i da su za te radove obezbedjene garancije u državnom budžetu."Nastavljamo i rad na izgradnji auto-puta ka BiH, od Požege do Kotromana, učinićemo sve da ovaj kraj ima ono što mu je najpotrebnije, a to je infrastruktura, da ljudi mogu da rade i ostaju da žive tu sa svojim porodicama", rekla je Mihajlović.Načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić rekao je da je na teritoriji tog okruga zbog poplava koje su se desile krajem juna vanredna situacija proglašena u tri opštine - Arilju, Kosjeriću i Bajinoj Bašti, te da je obilaskom terena utvrdjeno da je situacija u Bajinoj Bašti najteža."Očekujemo pomoć u gorivu, kako bismo probleme rešili, a najkritičnije je u selu Kostojevići, gde je 900 metara puta nestalo, a preko 20 porodica odsečeno od sveta. Negativan je uticaj pre ...
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Neprohodno još 120 kilometara puteva u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2020

BEOGRAD - U Srbiji oko 120 kilometara puteva i dalje je neprohodno zbog poplava koje su nanijele štetu od oko tri milijarde dinara /oko 25,5 miliona evra/, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.