Krupanj, do nove kuće uz pomoć komšija

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krupanj, do nove kuće uz pomoć komšija

Šteta od poplava i klizišta u opštini Krupanj prema preliminarnim procenama iznosi milijardu 553 miliona dinara, što je gotovo četiri puta više od godišnjeg budžeta lokalne samouprave. Najveći problem predstavljaju srušeni objekti i klizišta zbog kojih na nekim parcelama više nije moguća gradnja.

Krizni štab je  doneo odluku o lokaciji na kojoj će besplatno dodeliti 18 placeva za izgradnju novih kuća. Poplave i klizišta u opštini Krupanj srušili su 38 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuća, međutim to nije konačan broj porodica koje će morati da grade nov krov nad glavom.

Za one koji će morati da nađu novo mesto za gradnju određena je lokacija u blizini autobuske stanice. 

"Lokacija je bezbedna, tako da ćemo da izdamo dozvole čim neko da instrukcije da počnu da se grade kuće. Dozvole će automatski biti izdate", kaže predsednik opštine Rade Grujić.

Među onima koji nisu čekali, već su uz pomoć prijatelja i komšija počeli izgradnju novog doma je porodica Pavlović iz Lipenovića, koja kuću gradi na 200 metara od one koju je bujica odnela.

Nova lokacija sada je bezbedna. "Teren je stvarno bezbedan što se tiče poplave i klizišta, ali nikad se ne zna šta ljude može da zadesi", dodaje Savo Pavlović.

Plac za izgradnju nove kuće četvoročlanoj porodici Pavlović poklonio je komšija, a svakog dana na građevini je i do desetak ljudi koji pomažu. Kažu da rado dolaze, da pomognu koliko mogu.

U Krupnju uskoro očekuju početak izgradnje i drugih kuća, a narednih dana na terenu će biti i ekipe Rudarsko-geološkog fakulteta koje će ispitivati teren kako bi utvrdili koje su kuće bezbedne za ljude koji bi ostali na svojim ognjištima.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.