Ključevi kuća za šest porodica sa teritorije Loznice

Izvor: Studio B, 23.Feb.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključevi kuća za šest porodica sa teritorije Loznice

Šest porodica sa teritorije Loznice čiji su domovi stradali u poplavama dobili su danas ključeve novih kuća koje su u potpunosti opremljene i spremne za useljenje.

Izgradnju i obnovu poplavljenih kuća u ovom gradu finansira Evropska unija koja je do sada obezbedila pomoć od 330.000 evra za obnovu oštećenih kuća za ukupno 30 porodica u Loznici.

Ključeve je porodicama uručio zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt zajedno sa ministarkom poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i zaštite životne sredne Snežanom Bogosavljević Bošković i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem.

Benedikt je rekao da je samo u Loznici izgrađeno devet novih kuća, a rekonstrusano 20.

"U Srbiji ima ukuoppno 1.000 novih kuća - 850 je rekonstrisano i 150 je sagrađeno", rekao je Benedikt novinarima nakon určivanja ključeva.

Benedikt je i dodao da je Evropska unija Srbiji, na raspolaganje za saniranje šteta od poplava, stavila iznos od 160 miliona evra.

Bogosavljević Bošković, koja je prethodno podelila seme za prolećnu setvu poljoprivrednicima iz Loznice, izrazila je zadovoljstvo što su porodice dobile krov nad glavom.

Gradoanačelnik Loznice istakao je da je to jedna od najvećih pomoći koju je grad dobio posle majskih poplava zahvalivši se Evropskoj uniji i Vladi Srbije na pomoći.

Petrović je naveo da se lokalna samouprava postarala da blagovremeno obezbedi građevinsko zemljište za nove kuće i obezbedi prateću projektnu i drugu tehničku dokumentaciju.

Donatorima se zahvalio i Predrag Stefanović čija porodica broji ukupno pet članova, a koji je dobio najveću kuću.

Stefanović iz Banje Koviljače, koji ima troje dece, rekao je da su bez doma ostali zbog poplava i klizišta.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.