KiM: Situacija sa poplavama nije alarmantna

Izvor: B92, 07.Jan.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Situacija sa poplavama nije alarmantna

Priština -- Situacija sa poplavama na Kosovu nije alarmantna izjavio je direktor Centra za vanredne situacije Mahir Hasani.

Najveća šteta od poplava je bila u opštinama Mališevo, Suva Reka, Glogovac i Đakovica, kažu iz Centra za vanredne situacije Kosova, ali dodaju da situacija nije alarmantna i da ljudski životi nisu ugroženi, prenosi RTK.

Pojedini mediji su javili da je materijalna šteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stambenim objektima ogromna, a da je kiša blokirala veliki broj putava i vozila i ugrozila ljudske živote.

Hasani kaže da je situacija pod kontrolom i da Centar za vanredne situacije i nadležna odeljenja u opštinama sarađuju i imaju plan delovanja u ovakvim situacijama.

"I Vlada Kosova ima plan, a u hitnim slučajevima ministar unutrašnjih poslova ima ulogu nacionalnog koorinatora. Čuo sam izjave da je situacija alarmanmtna. Mislim da nije alarmantna zato što, osim materijalne štete koje je pretrpelo stanovništvo, na sreću nije bilo ljudskih žrtava", rekao je Hasani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na Kosovu zbog poplava nije alarmantno

Izvor: Studio B, 08.Jan.2016, 11:19

Situacija sa poplavama koje su pogodile nekoliko opština na Kosovu i Metohiji nije alarmantna, kaže direktor Centra za vanredne situacije Mahir Hasani. ..Najveće štete od poplava su u opštinama Mališevo, Suva Reka, Glogovac i Đakovica...U mnogim delovima Kosova, osim velikih šteta na stambenim...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.