Karlovac se evakuiše zbog poplavnog talasa

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlovac se evakuiše zbog poplavnog talasa

Sirenama je jutros u Karlovcu oglašena opšta opasnost zbog nadolazećeg vodenog talasa Koranom, pa se evakuiše stanovništvo iz više karlovačkih naselja uz reku. Vodeni talas očekuje se oko podneva, a od noćas je na snazi vanredno stanje odbrane od poplava.

I posle svega ljudi odbijaju da se evakuišu

 

Poplavljeni su nebranjeni delovi grada. Izgradnju nasipa u drugim, branjenim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grada pomaže i vojska.

 

"Tiha uzbuna traje još od šest časova za Logorišta, Mekušja i Mostanja uz Koranu, kao i uz više mesta u Pokupskoj dolini. Evakuaciji se deo stanovništva protivi, a bilo bi dobro da se svi disciplinuju, jer bolje da i preteramo u oprezu, nego da neko strada", rekao je jutros gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

 

U protekla 24 časa u Karlovcu je palo 62 litra kiše po kvadratnom metru. Hrvatska radio-televizija navodi da je vodostaj Korane u 10 časova bio 797 centimetara, uliva se u Kupu koja ima 805 centimetara, i neće moći da prihvati dodatne vode bez plavljenja.

 

Vanredne mere odbrane od poplava proglašene su i za područje Hrvatske Kostajnice. Vodostaj je u porastu i na području Siska.

 

Hrvatski autoklub javio je da je zbog poplava u Sloveniji zatvoren granični prelaz Macelj, pa se vozila koja idu u smeru Slovenije s autoputa Zagreb-Macelj na čvoru Krapina preusmeravaju prema graničnom prelazu Lupinjak.

 

Kiša stvara probleme širom zemlje, a proteklih dana najviše problema bilo je u Dalmaciji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) HRVATSKA POD VODOM: Vanredno stanje, evakuacija i sirene u Karlovcima!

Izvor: Kurir, 13.Sep.2014

Tiha uzbuna traje još od šest časova za Logorišta, Mekušja i Mostanja uz Koranu, kao i uz više mesta u Pokupskoj dolini. Evakuaciji se deo stanovništva protivi, a bilo bi dobro da se svi disciplinuju, jer bolje da i preteramo u oprezu, nego da neko strada, navodi gradonačelnik Damir Jelić..ZAGREB...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.