KAO NEKAD: Počela Omladinska radna akcija u Kraljevu

Izvor: Press, 03.Avg.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO NEKAD: Počela Omladinska radna akcija u Kraljevu

Pod sloganom "ORA nije fora", pedesetak mladih brigadira, od kojih 20 iz Kraljeva, 20 iz Slovenije i 10 iz Makedonije, kojima se pridružilo još nekoliko iz raznih gradova Srbije, u narednih 10 dana, radiće na otklanjanju posledica majskih poplava.

Akciju finansira Grad Kraljevo uz pomoć donatora, koji su, pored novčane pomoći, i za brigadire obezbedili uniforme i sredstva za rad. Grad je obezbedio smeštaj i ishranu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Gradonačelnik Tomislav Ilić je izjavio da će se radna akcija izvoditi na područjima gde su štetu načinili bujični potoci.

"Nadam se da će se puno uraditi za vreme dok bude trajala ORA, kao i da ovo neće biti jedina radna akcija, već da će i naredne godine biti ponovo organizovana. Ali, ne moraju da budu povod poplave", kaže Ilić.


Uređivaće se korita reke Ravanice i Gledićke reke, popravljati nekategorisani putevi u selima podno Gledićkih planina, kao i sanacija oštećenja na još desetak lokacija u Kraljevu i okolini.

Cvjetin Miljković iz Rume je 2010. godine već pomagao Kraljevu, kada ga je pogodio zemljotres. Kaže da je čuo za ORA, i pošto mu je oduvek bila želja da bude na njoj, odlučio je da dođe u Kraljevo.

"Tada sam zavoleo Kraljevo i uvek sam maštao kada ću se ponovo vratiti. Ostao sam na svoju ruku dva meseca kao volonter, a dobio sam i plaketu od Grada Kraljeva i Večernjih novosti za najhumaniji podvig u godini", priča Miljković.

Dušan Mikel iz Maribora, inače vođa grupe koju čine dobrovoljni vatrogasci, kaže da mladi ne znaju kako je bilo nekada na ORA, ali da su prihvatili da dođu u Kraljevo.

"Ima nas dvadesetak, ali sledeće godine će nas biti mnogo više", kaže ovaj Mariborčanin.

Brigadiri će biti smešteni u Domu učenika Šumarske škole.

Predviđeni su brojni kulturni i zabavni sadržaji, posete kraljevačkim kulturnim institucijama, kao i jednodnevni izlet do manastira Studenice.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Počela Omladinska radna akcija u Kraljevu

Izvor: Radio 021, 03.Avg.2014

U Kraljevu je otvorena Omladinska radna akcija (ORA), pod sloganom "ORA nije fora"...Pedeset mladih brigadira, iz Slovenije, Makedonije, Kraljeva i još nekih gradova Srbije, u narednih deset dana, radiće na otklanjanju posledica majskih poplava...Dušan Mikel iz Maribora, vođa grupe koju čine vatrogasci...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.