Invazija paukova u Australiji; Polja prekrivena mrežama VIDEO

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 09:17

Invazija paukova u Australiji; Polja prekrivena mrežama VIDEO

Zbog invazije paukova, delovi Džipslenda na jugoistoku Australije prekriveni su paukovim mrežama dok pauci na visinama pokušavaju da se spasu od poplave.

Posle poplava ranije u junu, more svile prekrilo je područje države Viktorija, rekao je univerzitetski profesor Diter Hokuli.

"Kada nas pogodi tako jaka kiša i poplava, a one životinje koje inače žive na zemlji, ne mogu tamo da prežive, rade isto što i mi, pomeraju se u visine", rekao je Hokuli, šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe za integrativne ekologije, objašnjeno je na lokalnoj televiziji na Univerzitetu u Sidneju.

Ovim paucima mreže služe poput padobrana i koriste vetar za kretanje.

Australijance u ruralnim područjima zadesile su brojne katastrofe poslednjih godina.

Dugu sušu pratili su ogromni šumski požari krajem 2019. i početkom 2020. godine, da bi se posle dogodile bujične kiše i poplave, kao i brojne štete u nekoliko regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Invazija paukova u Australiji, jugoistok pod paukovom mrežom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021

Zbog invazije paukova, delovi australijskog regiona DŽipslenda prekriveni su paukovom mrežom, jer su te životinje tražile viši teren kako bi izbegle poplavu..."More" svile je prekrilo to područje na jugoistoku Australije, koje je početkom ovog meseca bilo pogođeno poplavom, prenosi ABC-CBN njuz..."Kada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.