Hrvatska u borbi sa visokim vodostajem Drave

Izvor: Press, 06.Nov.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska u borbi sa visokim vodostajem Drave

Hrvatska je ugrožena visokim nivoom reka Drave i Save, Zagreb očekuje vodeni talas

Drava je noćas probila zaštitni nasip kod sela Otok Virje kod Varaždina i ugrozila 60 kuća na tom području. Čak 30-tak kuća u selu je pod vodom koja negde dostiže i do 30 santimetara.

Očekuje se da će vodeni talas doći u Zagreb oko 16 sati.

Dežurni vatrogasci u pomoć su pozvali sve raspoložive snage, a na teren je izašlo više od 70 spasilaca koji nasipima pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da spreče prodor vode prema preostalih 30-tak kuća.

Evakuacija još nije naređena, a zbog poplave zatvoren je i granični prelaz prema slovenačkom mestu Ormožu.

Na varaždinskom području proglašene su vanredne mere odbrane od poplave, a u nekim mestima pripremaju nasipe, izvestili su lokalni mediji.

Selo Lovrečan Otok, okruženo je vodom, a stanovnici najugroženijih kuća evakuisani su sinoć.

Zbog visokog nivoa Save kod Zagreba i očekivanog otvaranja kanala Sava - Odra otežan je saobraćaj autobusa na linijama koje prelaze Savu i voze prema južnim i jugozapadnim naseljima Zagreba.

Autobusi se preusmeravaju, a teškoča ima i na području Velike Gorice južno od Zagreba. Normalizacija saobraćaja očekuje se nakon prolaska špica vodenog talasa koji se očekuje poslepodne.

Nadležne službe u narednim danima očekuju viši nivo vode na Dravi kod Osijeka i Dunavu kod Batine, ali smatraju da neće biti problema.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drava probila nasip u Varaždinu

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2012

Nasipi na rijeci Dravi u Varaždinskoj županiji nisu izdržali i voda se izlila na području mjesta Otok Virje, a vodeni talas kroz Zagreb očekuje za nešto manje od tri časa.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.