Hipo banka donirala knjige vrijedne 3.000 KM

Izvor: Capital.ba, 28.Okt.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipo banka donirala knjige vrijedne 3.000 KM

BIJELJINA, Predstavnici Hipo Alpe Adrija banke donirali su danas 220 novih naslova dječije literature za Narodnu biblioteku „Filip Višnjić“ u Bijeljini, vrijednih 3.000 KM. Ova aktivnost Hipo banke organizuje se povodom 31. oktobra – Međunarodnog dana štednje, a u okviru donatorske akcije „Pomozi bibliotekama stradalim u poplavama“. Šef poslovnice Hipo banke u Bijeljini Raviojla Radović rekla je da je donacija od 220 novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << knjiga uslijedila nakon odluke Banke da ovaj put Dan štednje posveti bibliotekama stradalim u poplavama i njihovim najmlađim čitaocima. „Ovom donatorskom akcijom želimo da zahvalimo i svojim klijentima, građanima Bijeljine na ukazanom povjerenju kako ove tako i svih proteklih godina i da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja kao i na činjenicu koliko je ona uopšte važna za našu budućnost“, rekla je Radovićeva prilikom uručenja knjiga. Ovogodišnja donatorska aktivnost Hipo banke odvija se u partnerskoj saradnji sa Društvom bibliotekara Republike Srpske, a sa osnovnim ciljem da se pomogne bibliotekama u obnavljanju knjižnog fonda nakon poplava. Radovićeva je podsjetila da je ovo 11. godina kako Hipo banka organizuje i promoviše politiku društveno-odgovornog djelovanja na tržištu Republike Srpske. Direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković zahvalio je Hipo banci na izuzetno vrijednoj donaciji i podsjetio da je ova banka u posljednjih desetak godina već nekoliko puta poklanjala knjige ovoj ustanovi kulture. „Ove godine pomoć nam je potrebnija više nego ranije, jer smo u majskim poplavama izgubili oko sedam hiljada knjiga“, rekao je Cvjetković. On je dodao da je ova donacija tim značajnija jer su zaposleni u Hipo banci Biblioteci izašli u susret i obezbijedili knjige koje su od njih zatražene kao najneophodnije. „Tražili smo one knjige koje učenici najviše traže i 90 odsto ovih knjiga je stiglo na osnovu našeg zahtjeva“, rekao je Cvjetković. „Banka nam je i ovaj put izašla u susret, a izdavačka kuća `Bukland`, od koje su nabavljene ove knjige, renomirana je izdavačka kuća posebno jer je riječ o naslovima tvrdog poveza. Uskoro će svi ovi naslovi biti na raspolaganju najmlađim čitaocima na policama Biblioteke“, rekao je Cvjetković.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Biblioteci donirane knjige vrijedne 3.000 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2014

BIJELJINA - Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka danas je u Bijeljini donirala 220 novih knjiga, vrijednosti 3.000 KM, Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“, u okviru svoje donatorske akcije „Pomozi bibliotekama stradalim u poplavama“ koja se sprovodi povodom obilježavanja Međunarodnog dana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.