Hamond pozvao Kineze da smanje proizvodnju čelika

Izvor: RTS, 09.Apr.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamond pozvao Kineze da smanje proizvodnju čelika

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond pozvao je kineske vlasti da smanje proizvodnju čelika, jer poplava jeftinog uvoza iz Kine škodi ekonomijama obe zemlje.
Filip Hamond, koji se nalazi u poseti Pekingu, rekao je da britanska vlada traži "dugoročno i održivo rešenje" za budućnost čeličane "Port Talbot" u Velsu, kojoj zbog dampingovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cena preti zatvaranje, prenosi AP.

Radnici krive Kineze i navode da je velika zaliha kineskog čelika na tržištu dovela do smanjenja cene.
Velika zaliha čelika i premala potražnja stvorile su probleme u Kini.
Desetine radnika u čeličanama ostalo je bez posla, što je dovelo do nemira na severoistoku Kine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hamond pozvao Kineze da smanje proizvodnju čelika

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2016

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond pozvao je kineske vlasti da smanje proizvodnju čelika, jer poplava jeftinog uvoza iz Kine škodi ekonomijama obe zemlje...Hamond, koji se nalazi u poseti Pekingu, rekao je da britanska vlada traži "dugoročno i održivo rešenje" za budućnost čeličane...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.