Fond za razvoj nudi povoljne kredite privrednicima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 10.Sep.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond za razvoj nudi povoljne kredite privrednicima (VIDEO)

Ove godine Fond za razvoj ima niže kamatne stope i duži period otplate za kredite koje daje malim i srednjim preduzećima.
Sredstva su namenjena pretežno privrednicima koji se bave proizvodnjom i uslužnim delatnostima, kaže direktorka Fonda Slađana Backović.
Krediti Fonda za razvoj sada su povoljniji nego prošle godine a namenjeni su pretežno mikro, malim i srednjim preduzećima kao i privrednicima koji su pogođeni poplavama, kaže direktorka Fonda Slađana Backović. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Reč je o investicionim, kratkoročnim, kreditima za trajna obrtna sredstva, za sanaciju poplavljenih područja i refinansiranje. Maksimalna kamatna stopa je 3 odsto, a duži su i periodi otplate kao i grejs period.
Backović dodaje da Fond već ima stotinak zahteva za kreditiranje, a u Regionalnoj privrednoj komori upoznali su privrednike sa ovogodišnjim programom.
Kredit do 200 miliona dinara mogu da dobiju velike firme koje izvoze više od polovine svojih proizvoda, a do 100 miliona mala i srednja preduzeća. Koliko će para dobtiti ipak zavisi od poslovanja i broja zaposlenih koje ne smeju da otpuštaju dok ne otplate kredit.
Ovogodišnji budžet Fonda za kreditiranje privrede je 5 milijardi dinara, a po potrebi može biti i veći. Na pitanje da li postoje politički uticaji na dodelu kredita Fonda, kako je upozorio Savet za borbu protiv korupcije, Backović je odgovorila:
Fond za razvoj ostaje u Nišu, dodala je direktorka Backović.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fond: Duži rokovi otplate, niže kamate

Izvor: Blic, 10.Sep.2014

Programom kreditiranja Fonda za razvoj, predviđeni su duži rokovi otplate kredita i niže kamatne stope, rekla je danas direktorka Slađana Backović privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori...Maksimalni rok otplate investicionih kredita bio je šest godina, sada je 10 godina, grejs period je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.