Dramatične najave: Katastrofa je već počela, izdato upozorenje VIDEO

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 09:32

Dramatične najave: Katastrofa je već počela, izdato upozorenje VIDEO

Obilne poplave pogodile su gradove širom jugozapada Engleske.

Jake padavine su izazvale pustoš, nakon vremenskih upozorenja meteorološke službe za oluje sa grmljavinom.

Izdato je narandžasto upozorenje za olujno nevreme širom delova južne Engleske, poput Devona i Somerseta. Žuto upozorenje za olujno nevreme bilo je danas na snazi u ostatku jugozapadne Engleske i Južnog Velsa. Slično upozorenje izdato je za London, jugoistok i istok Engleske kao i za središnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo zemlje.

Most koji prelazi preko reke u Dolišu, u jugozapadnoj Engleskoj, potpuno je potopljen nakon što je pljusak pogodio jugozapad Engleske.

Stanovnici su ostali zaglavljeni sa obe strane puta dok je voda prolazila niz put velikom brzinom, a mnoga preduzeća i kuće su poplavljene zbog ekstremnog vremena.

"Met Office" upozorava na opasnost od poplavna i dodaje da se očekuje dodatnih 25 do 50 mm kiše u pogođenim područjima na 30 do 60 mm koji su već pali u proteklih 12 sati.

To znači da bi do kraja dana moglo da padne više od 100 mm kiše u području u kojem je septembarski prosek 92.45 mm.

Kako stručnjaci navode, postoji šansa da kuće budu brzo poplavljene, dok bi zgrade mogle da budu oštećene od poplava, udara groma, grada i jakog vetra.

Iznenadne poplave mogu dovesti do zatvaranja puteva, dok postoji šansa za otkazivanje vozova i autobusa zbog poplava i udara groma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.