Broj žrtava poplava u Kini se popeo na 51

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 13:43

Broj žrtava poplava u Kini se popeo na 51

Broj žrtava od katastrofalnih poplava izazvanih jakim kišama u Kini popeo se danas na 51, javio je AP pozivajući se na lokalni medij Džengdžou njuz broudkast.

Akcija spašavanja nastavljena je i danas, pa su radnici sa vozilima sa gradilišta pomogli građanima koji su bili zarobljeni na određenim lokacijama da izađu na sigurno, nekoliko dana nakon što su jake kiše pogodile centralni grad provincije Henan, Džengdžou.

Voda je počela da se povlači, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je olakšalo posao spasiocima da pomognu stanovnicima DŽengdžoua, koji ima 12 miliona stanovnika.

U akciji spašavanja su korišćeni i čamci i improvizovani splavovi, a takođe i vojska aktivno učestvuje u spašavanju i čišćenju štete od poplava.

Još osam ljudi se vodi kao nestalo, jer je došlo do nestanka struje u određenim oblastima, pa se ne zna njihov status, jer ne radi mobilna mreža.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.