BiH: Upaljen narandžasti alarm zbog nevremena

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Upaljen narandžasti alarm zbog nevremena

U Bosni i Hercegovini "upaljen" je narandžasti meteorološki alarm zbog najavljenih obilnih kiša i jake grmljavine za neke regije - banjalučku, tuzlansku, bihaćku, kao i regije Mostara i Trebinja.Naradžastom upozorenje se daje kada su prognozirane opasne vremenske pojave, jači i učestaliji grmljavinski procesi takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.I Hidrometeorološki zavod RS upozorio je da bi, usled obilnih pljuskova koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << očekuju, u naredna dva dana moglo doći do bujičnih poplava manjih vodotoka u severnom i severozapadnom delu RS, objavila je agencija Fena.Nevreme sa olujnim vetrom, grmljavinom i obilnim padavinama, zahvatilo je Hrvatsku juče, a trajalo je i danas, pa je u toj državi za pojedine delove bilo na snazi crveno upozorenje Hidrometeorološkog zavoda.Tokom dana nevreme je najviše zahvatilo severno primorje i ostrva, a Zadar je bio jedno vreme poplavljen. Nevreme se očekuje popodne u Riječkoj i Dubrovačkoj regiji.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Obilne padavine mogu uzrokovati bujične poplave

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2014

BANJALUKA - Hidrometeorološki zavod Republike Srpske upozorio je da zbog obilnijih padavina, koje se očekuju u naredna dva dana, može doći do bujičnih poplava manjih vodotoka u sjevernom i sjeverozapadnom dijelu Srpske...Meteoalarm republičkog Hidrometeorološkog zavoda za danas je upozorio na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.