Antić posetio suprugu i decu zatrpanog rudara

Izvor: Studio B, 26.Sep.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić posetio suprugu i decu zatrpanog rudara

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić posetio je danas u Svilajncu porodicu zatrpanog rudar Željka Miletića, suprugu Veru i troje dece i uručio im ključeve stana koji će koristiti do izgradnje kuće.

"Ova porodica, koja je bila i teško pogođena poplavom, dogovorili smo se sa opštinom Svilajnac, biće u prvom prioritetu da im se izgradi kuća, a u međuvremenu, dok se kuća ne izgradi TE "Morava" je, ovoj porodici ustupila dvosobni stan u Ulici 27.marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i ja im danas uručujem ključeve tog stana", rekao je Antić.

Ljudi iz TE će, sa ljudima iz opštine pomoći oko selidbe i stvaranja uslova da, u ovoj situaciji, koliko je moguće normalno žive, dodao je Antić i zahvalio direktorki TE Mariji Stevanović, koja se angažovala da porodica dođe do stana.

"Došli smo da posetimo Veru i decu, jednostavno moramo da pokažemo pre svega deci da mislimo o njima i da, kažemo da i dalje pokušavamo da dođemo do Željka. Nažalost ono što sam juče rekao i danas ponavljam, da se jako teško spasioci probijaju kroz deo rudnika u kojem je zatrpan", rekao je Antić novinarima ispred kuće u kojoj je posetio porodicu.

"Prošlo je više od 72 sata od obrušavanja rudnika i od kada je Žlejko zatrpan. Ali borimo se i ponavljam rudari spasioci ugrožavajući i svoj život, u veoma nebezbednim uslovima pokušavaju da dođu da zatrpanog rudara", napomenuo je Antić.

On je dodao da će, kako je porodica i tražila, prema njima biti potpuno iskreni, ali da sve do trenutka dok se ne dođe do

Željka i ne utvrdi u kakvom je stanju, ne može da se kaže nešto više, rekao je Antić.

Vera u suzama, čvrsto štežući decu, zahvalila je na poseti i pomoći i istakla da je "zahvalna rudarima koji se bore za Željka".

Miletića je 23. septembra, u jami Strmosten Rudnika "Rembas", zatrpao uglj, zemlja i kamenje u trenutku dok je bušio naslage uglja, ali još nije pronađen.

"Nadam se i uzdam u Boga da je Željko još uvek živ", rekla je ona.

Porodica Miletić ima troje dece, od tri, dvet i deset godina.

Sa ministrom Antićem, porodicu zatrpanog rudara su posetili i predsednik opštine Despotovac Dejan Nenadović, zamenica predsednika opštine Svilajnac Danijela Stojadinović, direkor JP PEU Vladan Milošević, predsednici sindikata JP PEU Goran Nikolić i "Rembasa" Nebojša Milenković.

 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.