Totalno pomračenje sunca na severu Australije

Izvor: Press, 13.Nov.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalno pomračenje sunca na severu Australije

Stanovnici severne Australije danas će moći uzivo da prate totalno pomračenje Sunca, dok će za one koji tu ne žive biti obezbeđen i onlajn prenos pomračenja koje će trajati samo dva minuta

Kako prenose lokalni mediji, na hiljade turista, naučnika i amatera sa svih strana sveta zaputilo se ka Kvinslendu teritoriji kako bi prisustvovali pomračenju, uz nadu da im oblaci neće pokvariti doživljaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Nekoliko astronomskih i drugih udruženja prenosiće događaj preko interneta. Pomračenje će se u Australiji dogoditi u jutarnjim satima 14. novembra po lokalnom vremenu.

Pomračenje će svoju 150 kilometara dugačku senku početi da baca najpre na Severnu teritoriju, a potom preko severoistoka teritorije sve do istoka i Južnog Pacifika.

Delimično pomračenje biće vidljivo i u istočnoj Indoneziji, Novom Zelandu, Papua Novoj Gvineji i južnim delovima Čilea i Argentine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.