Večeras pomračenje Meseca

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras pomračenje Meseca

U Srbiji će večeras biti vidljivo delimično pomračenje Meseca, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković", navodeći da će u Beogradu pomračenje početi u 19 sati i 46 minuta.

Mesec će najviše biti prekriven Zemljinom senkom u 20 sati i 20 minuta, a iz nje će izaći u 21 sat i 18 minuta.

Za vreme najvećeg pomračenja senka će prekriti četvrtinu Mesečevog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prečnika.

Ceo tok pomračenja će moći da se posmatra iz Indije, najvećeg dela Australije, Kine, Mongolije, centralnog Sibira, Kazahstana, Irana, Madagaskara.

Ukoliko bude vedro, Beograđani će tu interesantnu pojavu moći da prate i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Evo kome pomračenje Meseca donosi brigu, a kome sreću

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2017

Delimično pomračenja Meseca koje je počelo u ponedeljak uveče u 19 sati i 46 minuta i koje će trajati sve do jutarnjih sati imaće i veliki uticaj na sve horoskopske znakove...Do pomračenja dolazi kada se Zemlja ispreči između Meseca i Sunca i ono će biti vidljivo iznad Srbije...Ipak, ovaj nebeski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.