Počelo zimsko računanje vremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 09:26

Počelo zimsko računanje vremena

Pomeranjem kazaljki na časovniku jedan sat unazad, sa tri na dva sata, noćas je počelo zimsko računanje vremena.

Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale pri Ministarstvu privrede, praksa je da se svakog poslednjeg vikenda u oktobru pomera sat unazad i prelazi na zimsko računanje vremena, a ovo pitanje je regulisano zakonom u većini evropskih zemalja i u Srbiji.

Letnje računanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremena u bivšoj Jugoslaviji uvedeno je 27. marta 1983. godine.

Evropski parlament je 4. marta 2019. godine izglasao da se ukida pomeranje sata od 2021. godine, pa će tako sve zemlje EU morati da izaberu da li će usvojiti letnje ili zimsko računanje vremena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazaljke pomerene sat unazad

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020

Pomeranjem kazaljki na časovniku jedan sat unazad, sa tri na dva sata, jutros je počelo zimsko računanje vremena...Praksa je da se svakog poslednjeg vikenda u oktobru pomera sat unazad i prelazi na zimsko računanje vremena...Letnje računanje vremena u bivšoj Jugoslaviji uvedeno je 27. marta 1983....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.