Kazaljke pomerene sat unazad

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazaljke pomerene sat unazad

Letnje računanje vremena u ovoj godini završeno je noćas pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unazad, sa 03.00 na 02.00 sata Letnje računanje vremena u ovoj godini završeno je noćas pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan sat unazad, sa 03.00 na 02.00 sata.Pomeranje kazaljke na satu sprovodi se na osnovu Zakona o računanju vremena, a čas koji se 28. oktobra, zbog pomeranja za jedan sat unazad pojavljuje dva puta između 02.00 i 03.00, označava se prvi put kao čas 2A, a drugi put kao čas 2B.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Smena letnjeg i zimskog računanja vremena prevaziđena!? POSTOJE TRI VARIJANTE ZA SRBIJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2018

Postoje tri varijante za "srpsko" računanje vremena: da trajno zadržimo zimsko, uz pomeranje radnog vremena za čas unazad, da za svagda pređemo na letnje i kao treća opcija da uz promenu vremenske zone, leti pomeramo kazaljke unapred, smatra Dimitrije Bukvić, čiju kolumnu za Politiku prenosimo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.