Ðukić-Dejanović traži pomoć Tadića i Nikolića

Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðukić-Dejanović traži pomoć Tadića i Nikolića

Nastavak sednice parlamenta Srbije zakazan je za 4. avgust. U izjavi za „Blic" predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović najavljuje da će danas održati sastanak sa šefovima poslaničkih grupa i preneti im da je spremna da na glasanje stavi i svoje razrešenje, „ali se prvenstveno moraju dogovoriti o daljem radu parlamenta, jer tačke dnevnog reda koje čekaju presudne su i za Srbiju i za njene građane".

Posle četvrtog neuspešnog pokušaja da se raspravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o dnevnom redu, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović pre nedelju dana, 21. jula, prekinula je sednicu parlamenta zbog opstrukcije radikala i poslanika DSS-NS, koji su za govornicom govorili o svemu, a rasprava o tačkama dnevnog reda nije ni započeta. Tako su iznova na redu ratifikacija gasnog sporazuma sa Rusijom, sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i rezolucija o Kosovu i Metohiji.

Đukić-Dejanović u izjavi za „Blic" navodi da će „svim snagama pokušati da se sednica održi i da parlament može da radi".

- Poslala sam poruku i predsedniku DS Borisu Tadiću i potpredsedniku SRS Tomislavu Nikoliću da, kao čelni ljudi najvećih stranaka, pomognu i dogovore se o svom doprinosu kako bi Skupština radila. Iznova ponavljam, može se kritikovati, diskutovati, ali da prvo uradimo ono što je zadatak parlamenta i što građani od nas očekuju, a to je da se bavimo tačkama dnevnog reda koje su presudne za građane - ističe Đukić-Dejanović.

Ona će se danas sastati sa šefovima poslaničkih grupa, rekavši da će ih zamoliti za dogovor o daljem radu.

- Dala sam pauzu da se strasti malo smire. Spremna sam da stavim i moje razrešenje na glasanje. Ali, neophodno je da prvo uradimo ono što je na dnevnom redu. Svi smo u obavezi da se uozbiljimo. Učiniću sve da tako i bude - dodaje Đukić-Dejanović.

Na pitanje „Blica" ima li mehanizam kojim će sprečiti opstrukciju SRS i DSS, ona kaže da „postoji mehanizam koji se bazira na parlamentarnoj većini". Ali i dodaje da to nije demokratski i da smatra da građani Srbije to ne očekuju od parlamenta".

- Nije važno ko će za šta glasati, već da svi radimo na zadatku za bolji život u Srbiji. Radikali imaju pravo da šalju poruku o ugroženosti prava svog predsednika Vojislava Šešelja u Hagu, ali ne na način - svi ste vi krivi. Da su radikali na vlasti, tvrdim da bi morali da sarađuju sa Hagom, nerado i teško, ali bi sarađivali, jer zakon mora da se poštuje. SPS je gutala teške pilule kada je u pitanju Haški tribunal, ali je cenila da Hag ne treba da blokira život u Srbiji - kaže Đukić-Dejanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.